Erfgoedcel Brugge, Bruggemuseum en FOTOHUIS winnen erfgoedprijs2013 met Snapshot.

MielGisteren werd de winnaar van de erfgoedprijs2013 van de provincie West-Vlaanderen bekend gemaakt tijdens een event in het cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. De prijs ging naar SNAPSHOT.

Twee jaar geleden begonnen en nu 8 edities ver toont het project Brugs immaterieel erfgoed in de tuin van het volkskundemuseum. Het fotohuis werd vanaf het begin betrokken bij het ontwerpen van het project en had mee inspraak in de keuzes van de fotografen en de manier waarop de foto’s zouden worden tentoongesteld. Ook bij de selecties is het fotohuis betrokken.

Het fotohuis realiseerde zelf twee thema’s: Sporthelden en de Brugse Derby. Foto’s van dit laatste project kan je vinden op onze site bij projecten. We zorgen ook voor de productie van de prints voor alle Snapshots.

Andere opdrachten werden gerealiseerd door Daphne Titeca, Nele Van Canneyt, Jimmy Kets, Zaza Bertrand, Nick Hannes, Titus Simoens.

Snapshot is ook een uniek fotografisch project. De fotografen geven op elk thema hun eigen visie die niet beperkt wordt door de opdrachtgevers. Dit maakt het fotografisch dan ook zo waardevol.

Een boek over de eerste 8 snapshots wordt voorbereid en een nieuwe reeks Snapshots staat reeds op stapel.

Meer over de prijs en alle snapshots:

http://www.erfgoedcelbrugge.be/product.php?prodid=715&&catid=41&lang=NL

 

_DSF1435

 

 

 

Comments are closed