INFO Fotohuis

Het fotohuis is het atelier fotografie van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge Deeltijds Kunstonderwijs.

In het Fotohuis leer je fotografie op jouw tempo.

Je kan instappen op elk niveau: sommige studenten hebben geen enkele ervaring en starten echt vanaf nul, maar evengoed zijn er heel ervaren fotografen die zich willen verdiepen en kiezen voor een cursus in het Fotohuis.

Voor elke categorie studenten is er alvast een overeenkomst: zij willen gemotiveerd worden om steeds interessantere en betere beelden te maken. De docenten van het Fotohuis geven je dan ook een persoonlijke en individuele begeleiding.

 

Lessen volgen kan ‘s avonds of tijdens de dag en in het weekend op zaterdagmorgen. 

Avond: maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond vanaf 18uur.

Dag: maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 14uur.

Zaterdag van 9 tot 12uur.

Bel ons op, mail ons of kom langs om jouw persoonlijk rooster op te stellen. We vinden zeker de ideale combinatie.

 

Onze stuctuur: 

Hogere graad: 4 jaar

Specialisatiegraad: 2 jaar.

Je kan heel snel de basics van fotografie leren. Maar het leuke van deze kunstvorm is dat je altijd opnieuw nieuwe thema’s aanpakt en ook de oplossingen om die te kunnen fotograferen aanleert.

Techniek:  Met onze oefeningen en projecten dagen we je steeds weer opnieuw uit. Elk aspect van de fotografie komt aan bod. Te beginnen met de eerste stappen bij het ontdekken van je camera naar een volledige beheersing van de parameters van de fotografie. Van het ontdekken van natuurlijk licht tot het gebruik van de meest complexe lichtbronnen. Van de eerste keer een foto downloaden op de pc tot het perfect digitaal ontwikkelen van je foto.

Visie:   Maar al deze techniek gaat samen met de ontwikkeling van jouw visie op het medium. We kijken en analyseren samen de ‘grote’ fotografen. We bespreken intens jouw beelden en discussiëren, samen met de andere studenten, over wat je nu juist wil zeggen met die foto’s. Hoe kan je je communicatie verbeteren en hoe kan je je verhaal zuiverder maken.

Selecteren, tentoonstellen, publiceren: Fotografie beoefen je in de eerste plaats omdat je zelf die behoefte hebt om beelden te maken. Maar uiteindelijk wil je dit ook wel tonen. Met het fotohuis leer je hoe je foto’s selecteert, tentoonstelt en publiceert doorheen onze vele projecten. Kijk alvast eens op onze site naar de meest recente projecten. We vertellen je er graag meer over.

 

Je kan ons bereiken

per mail: info@fotohuis.be

per telefoon:

0495 283498  (Joost Goethals, lesgever Fotohuis)

0474 724290  (Filip Soutaer, Directeur Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge DKO)

Op ons adres:

Fotohuis: Gistelse steenweg 190, 8200 Brugge

Academie (secretariaat): Katelijnestraat 86, 8000 Brugge

 

 

_DSF0260

 

No Comments - Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*