Perception 2010 / Brugge Centraal

In 2010 Participeerde het Fotohuis aan Brugge Centraal. We nodigden fotografen uit West – en Centraal Europa uit om samen met de studenten een tentoonstelling te maken.

Ons centraal thema was het universele in Europa. Door de foto’s gefotografeerd in verschillende landen door elkaar te hangen en met elkaar te confronteren wilden we bereiken dat je heel erg begon te twijfelen over het feit of je nu een beeld uit West- of Centraal Europa zag.

Met onze studenten gingen we op fotoreis naar Polen. Centraal Europese fotografen maakten ook beelden in West-Europa.

Veel beelden zijn universeel. Soms is het duidelijk over welk land het gaat. Soms is het heel moeilijk te bepalen. Je wordt dikwijls op het verkeerde been gezet.

Los daarvan tonen de beelden onze Europese wereld op een onverbloemde wijze.

De beelden werden geprint op formaat 1,5x1m, gekleefd op dibond en gelamineerd. Ze werden gepresenteert in stalen modules van 3mLx2mBx3mH. Deze 20 modules werden eerst in de randgemeenten geplaatst in verschillende wijken. Daarna migreerden ze naar de vesten en uiteindelijke kwamen ze samen op de Burg. Zo kregen we ook een heel verschillende publiek: van de lokale bewoners in de wijken, een mengeling op de vesten en ontzettend veel toeristen op de Burg.

Op de verschillende pagina’s tonen we je de foto’s op hun locaties. Een aparte pagina toont de modules op de burg. Telkens een aparte pagina toont je de inhoud van elke module. Tenslotte is er een pagina met sfeerbeelden van de lezingen in het stadhuis.

Geniet ervan.